На Бучаччині апарат ШВЛ, придбаний Петром Гадзом, вже два місяці рятує життя дорослих та дітей!

Понад два місяці у реанімаційному відділенні Бучацької центральної районної клінічної лікарні функціонує надсучасний апарат штучної вентиляції легень «Ювент-Т», який медзакладу передав відомий аграрій та меценат Петро Гадз.

З того часу прилад використовували для лікування десятків дорослих пацієнтів та дітей.

Як розповідає лікар-анестезіолог Бучацької ЦРКЛ Олеся Литвинюк, цей апарат штучної вентиляції легень належить до екстракласу й виконує функції, які не під силу застарілому медичному обладнанню. Виробник приладу – провідна компанія UTAS, яка є однією із найкращих на ринку медичної техніки, адже поєднує у своїй роботі високу якість та сучасні технології виготовлення.

?– Отриманий апарат ми активно використовуємо для допомоги нашим пацієнтам. Застосовуємо його для допоміжного дихання та примусової штучної вентиляції легень при пневмонії чи післяопераційних станах. Застарілі апарати ШВЛ не в змозі робити допоміжну вентиляцію, а прилад, який ми отримали від Петра Гадза, є надсучасним й впорається із багатьма нелегкими завданнями. Ми зазначаємо ріст та вагу пацієнта, а прилад сам визначає, скільки повітря необхідно подати та з якою силою. Абсолютно відсутній ризик, що апарат може розірвати легені. Наш колектив дуже добре оцінює роботу цього обладнання. Працюючи з ним, ні за що не хвилюєшся. Вмикаються відповідні сигнали тривоги, тобто я можу на кілька хвилин відлучитися в іншу палату і знаю, що там все спокійно. Якщо виникнуть проблеми, прилад сам зреагує та подасть сигнал, – пояснила Олеся Литвинюк.

Нагадаємо, апарат штучної вентиляції легень Петро Гадз передав Бучацькій райлікарні у березні цього року. Ціна приладу понад 800 тисяч гривень. Вагомою особливістю апарату є те, що його можна використовувати для новонароджених дітей, вага яких – понад 3 кг.

Залишити відповідь