Тернопільських аграріїв привітали та нагородили з нагоди професійного свята

Тернопільських аграріїв привітали та нагородили з нагоди професійного свята

 

Напередодні Дня сільського господарства у Тернопільському драмтеатрі нагороджували аграріїв краю. Із вітальним словом до винуватців свята звернулися голова ОДА Степан Барна, голова облради Віктор Овчарук та голова обласної ради сільськогосподарських підприємства Микола Пилипів.

Сільське господарство сьогодні на Тернопільщині є однією із найважливіших соціальних складових, економічних складових. Тернопільська земля є благодатною і люди, які на ній працюють, є найкращими хліборобами у світі. Сьогодні завдяки вам покращуються умови сільського господарства, будуються нові елеватори, фруктосховища, тваринницькі комплекси – і все це завдяки вашій невтомній праці. Окремі слова вдячності вам за те, що допомагаєте на Сході нашим бійцям і одягом, і харчуванням. Хочу вам подякувати, побажати міцного здоров’я, злагоди, добра, сприятливих погодних умов. Слава працівникам сільського господарства! Слава Україні! – звернувся до аграрії голова Тернопільської облради Віктор Овчарук.

Представники влади також зауважили. Що аграрії завжди відгукуються на потреби і проблеми краю. Одним із найяскравіших прикладів є снігопад, який паралізував область. У цей складний час аграрії прийшли на допомогу своєю технікою, яку залучили до розчищення доріг.

З рук перших осіб сільгоспвиробники отримали грамоти за свою працю в галузі, зокрема, за вагомий внесок у розвиток сільськогосподарського виробництва, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників сільського господарства, розпорядженням голови обласної ради грамотою обласної ради нагороджено директора ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Івана Карачку. Це підприємство під керівництвом Героя України Петра Гадза ще до сильних снігопадів зуміло закінчити усі польові роботи, зауважують, що цього року були хороші врожаї. Також діляться і технічними новинками, які вдосконалюють роботу підприємства.

У ТзОВ «Бучачагрохлібпром» цього року вкладено близько 100 млн. грн. інвестицій у сучасний елеватор з лінією завантаження до 32 вагонів у добу. Зараз проводяться пуско-налагоджувальні роботи і вже до кінця року ми сподіваємося ввести його в експлуатацією. Цей об’єкт може зберігати до 30 тисяч тонн зерна.

На ФГ «Гадз» збудовано фруктосховище  для зберігання  фруктів кількістю 6 тисяч тонн, а також частково закуплено обладнання для сушіння фруктів  та виготовлення яблучних чіпсів, яке буде введено в експлуатацію в наступному році, – розповів директор ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Іван Карачка.

Для аграріїв з нагоди свята у драмтеатрі влаштували концерт за участю артистів обласної філармонії.

Залишити відповідь