Після приходу дощів «Бучачагрохлібпром» має оптимістичні плани на посів озимих

Після приходу дощів «Бучачагрохлібпром» має оптимістичні плани на посів озимих

 

ТзОВ «Бучачагрохлібпром» почав підготовку площ під посів озимого ячменя та озимої пшениці. Зустрілися аграрники першою трудністю – цього року значна посуха, у серпні випало тільки 21 мм опадів, а це дуже мало. Проте ситуація змінилася з 22 серпня, коли на Тернопільщину прийшли дощі і господарники мають надію на сприятливі умови.
– Минулого року при посіві ріпаку озимого була засуха, цього рок – у так само. Ми всі дуже сподіваємося на дощ, адже від вчора погода змінилася, тому залишаємося оптимістами і працюємо у звичному режимі, – говорить заступник директора з рослинництва ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Тарас Швець.
Технологію підготовки площ і посіву колектив «Бучачагрохлібпрому» використовує одну і ту ж із року в рік. Після усіх підготовчих робіт почнеться безпосередньо посів озимих ячменю і пшениці, запланований він на 29-30 серпня.
Площі під озимі культури залишилися тими ж самими за розміром. Озимий ріпак цього року, у порівнянні з минулим, вродив менше, але на всеукраїнському рівні показник виглядає цілком пристойним. Площу під цю культуру зменшують, але тільки через збільшення посіву цукрового буряку.

Залишити відповідь