У «Бучачхлібпромі» розширили тваринницький комплекс новим приміщенням на 600 голів

У «Бучачхлібпромі» розширили тваринницький комплекс новим приміщенням на 600 голів

 

 ТзОВ «Бучачагрохлібпром» розвиває виробничі потужності. Так, для розвитку тваринництва на селі та популяризації роботи в сільській місцевості нещодавно у селі Осівці Бучацького району було введено в експлуатацію нове приміщення для одночасного утримання 600 голів телят.

Таким чином, роботою було забезпечено ще чотирьох людей. Загалом же на МТФ працює понад 40 спеціалістів, кожен з яких має своє коло функціональних обов’язків.

– Чомусь, багато-хто мислить ще за радянським типом, помилково вважаючи роботу на селі непрестижною, – ділиться думками заступник директора по тваринництву ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Борис Рудюк. – Мушу сказати, що зарплати у нас на фермах досить високі і навіть в Тернополі чи інших сусідніх обласних центрах щомісячна оплата праці значно менша.

Варто додати, що на підприємстві, де керівником є відомий аграрій, Герой України Петро Гадз, працівників заохочують також бонусами, преміальними, повним соціальним пакетом і, навіть, матеріальною допомогою у випадку хвороби. Загалом тут всіляко сприяють тому, аби робота справді приносила задоволення.

За словами Бориса Володимировича, який по сумісництву працює у ТзОВ «Бучачагрохлібпром» на посаді головного ветлікаря та зоотехніка, у селі Осівці приміщення на 600 голів молодняку було введено в експлуатацію ще наприкінці 2012-го року. Через те, що господарство постійно розширювалось, у 2014-му році було збудовано корівник на 550 голів дійного стада.

– Шаленими темпами у нас збільшувалась народжуваність. Мало не під кожним кущиком тут жило по телятку, тому керівництво підприємства прийняло рішення спорудити тут ще й приміщення з техвирощення молодняку, – каже Борис Рудюк. – Таким чином, тут почали утримувати телят, яким було від 3 до 12 місяців. А ще наприкінці 2015-го – на початку 2016 року плануємо відкрити ще одне приміщення, знову ж таки , за американським проектом, що розраховане на 550 телиць парувального віку та нетелів.

Заступник директора по тваринництву ТзОВ «Бучачагрохлібпром» впевнений, що українське село в змозі забезпечити своїх громадян роботою, тому працю на селі потрібно популяризувати, адже всі умови та достойна заробітна плата – реальна альтернатива еміграції і можливість працювати на рідній землі, на благо Батьківщини.

 

Залишити відповідь